Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення про затвердження Плану дій РЄ для України на 2018—2021 роки, повідомило Постійне представництво України при РЄ на своїй сторінці у Facebook. «Ухвалення Плану дій символічно відбулося у дні, коли Україна з сумом відзначає четверту річницю загибелі Небесної Сотні та початку російської агресії. Але сьогодні маємо дивитися вперед і використовувати можливості Плану дій для здійснення реформ та європейської інтеграції. З нашої ініціативи новий План дій Ради Європи для України сприятиме виконанню Угоди про асоціацію з ЄС. Сильна успішна Україна буде найкращою присвятою героям Революції Гідності та війни з Росією», — зазначив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

План дій є стратегічним документом співпраці України з Радою Європи на чотири роки. Ключовими партнерами з української сторони є центральні та місцеві органи державної влади і неурядові організації.
Розрахунковий бюджет Плану дій, у фінансуванні якого вже беруть участь Швейцарія, Норвегія, Данія, Швеція, Нідерланди, Ірландія, Чехія, Литва, Угорщина, Ліхтенштейн та Європейський Союз, становить 29,5 млн євро,
Заходи в рамках Плану дій спрямовані на підтримку конкретних реформ, що мають привести українські законодавство, інститути та практику у відповідність до європейських стандартів у сфері прав людини, верховенства права і демократії.
З ініціативи України в Плані дій вперше чітко зафіксовано, що він має сприяти досягненню цілей Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, інформує наше представництво.
Відповідно до Плану дій Рада Європи продовжить надання Україні допомоги в реформуванні системи судоустрою, правоохоронних органів, виконання рішень судів, а також у сфері децентралізації та боротьби з корупцією. Окрему увагу буде приділено захисту прав внутрішньо переміщених осіб та питанням безпеки журналістів.
Ухвалений План дій є п’ятим документом, що продовжує започатковану в 2005 році традицію програмного співробітництва між Україною та Радою, повідомляє Постійне представництво України при РЄ.