Україна почала домовлятися про зону вільної торгівлі з Албанією. Як повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін учора під час прес-конференції у Києві, саме цю тему було порушено на перемовинах з міністром закордонних справ Албанії Дітміром Бушаті. П. Клімкін зауважив, що йому приємно вітати міністра закордонних справ країни, з якою у нас немає проблем: «Албанія послідовно підтримує нас. У нас є дуже достойні перспективи на майбутнє. Є багато цікавих тем, перспективи залучення бізнесу, взаємодія в гуманітарній сфері, але, що дуже важливо, що я завжди відчував — це дружня підтримка».
Натомість Дітмір Бушаті запевнив Київ у тому, що Албанія підтримує територіальну цілісність України.
Що стосується перспектив запровадження ЗВТ, то, за словами Павла Клімкіна, одразу по завершенні прес-конференції пан Бушаті мав вирушити на зустріч із першим віце-прем’єром — міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим. «Вони будуть обговорювати зону вільної торгівлі між Україною та Албанією. Це має надати додаткового поштовху нашій економічній співпраці. Ми обмінялися першими проектами такої угоди. І вважаємо, що у нас є дуже достойні перспективи на майбутнє», — сказав міністр.

Також під час візиту було підписано угоду між Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при МЗС України та Дипломатичною академією Республіки Албанія (на знімку).
Візит міністра закордонних справ Албанії до України завершується сьогодні.

Фото зі сторінки МЗС України у Твіттері.