ЛУЦЬК:

У департаменті соціальної політики міської ради Луцька відбулася зустріч із матерями загиблих (померлих) та зниклих безвісти військовослужбовців. На ній підсумували виконання в 2017 році програм, спрямованих на допомогу членам сімей полеглих бійців, які проживають в облцентрі.

Йшлося, що торік на реалізацію заходів Комплексної програми підтримки військовослужбовців виділили 637 тисяч гривень. У Луцькій міській клінічній лікарні пролікували 299 осіб, які беруть участь у програмі. Також минулого року було спрямовано 230 тисяч гривень на ремонт приміщень реабілітаційного відділення для учасників АТО та членів їхніх сімей, що на проспекті Волі, 66-а, та 96 тисяч гривень на придбання необхідного обладнання.

За інформацією міського управління освіти, 2017-го освітні заклади Луцька відвідували десятеро дітей, батьки яких загинули в АТО. Учні безплатно харчуються в школах та дитсадках. Вони мають змогу оздоровлюватися в пришкільних таборах, а також відвідувати різноманітні позашкільні гуртки, спортивні секції. Діти загиблих улітку відвідали місто Таураге (Литва), а восени — Мюнстер (Німеччина).