Професійно-технічні навчальні заклади області готують майстрів 120 професій. Частину з них «показали» під час профорієнтаційного заходу «ПрофіСтарт: обери своє майбутнє», що відбувся у приміщенні обласної філармонії імені Леонтовича.

Організували його для старшокласників міських шкіл Вінниці. Навчальні заклади представили свої тематичні стенди. Особливістю виставки стало проведення майстер-класів з низки професій —маляра, зварювальника, кухаря, кондитера, офіціанта, швачки, перукаря, візажиста, майстра манікюру та інших. Кожен охочий мав можливість спробувати своє вміння (на знімку). До цього їх закликав присутній на заході голова Державної служби зайнятості України Валерій Ярошенко.
— Не важливо, яку професію оберете у майбутньому, — зазначив він. — Більше значення має те, чи буде вона вам до душі. Скористайтеся можливістю майстер-класів. Спробуйте зробити те, що вам подобається. Можливо, це допоможе зорієнтуватися при виборі. Працюючи руками, можна добре заробляти і стати класним спеціалістом, чиї послуги потрібні людям.
Організатори заходу — Вінницька обласна служба зайнятості та департамент освіти і науки облдержадміністрації — наголошували, що проводять його з метою популяризації, підвищення престижності робітничих професій. Допомога випускникам шкіл визначитися з вибором — ще одне завдання акції. До участі у «ПрофіСтарт» запросили також представників підприємств, установ організацій різних форм власності. Вони усно і письмово інформували, яких фахівців потребують. Представили конкретні приклади успішної кар’єри деяких своїх працівників. Без номерів художньої самодіяльності не обійшлося — представники профтехучилищ демонстрували ще й свої уміння на сцені.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.