На Донбасі провокації ворога не припиняються. За добу (станом на ранок 26.02) російські найманці п’ять разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку окупанти випустили сім мін калібру 82 мм у районі Зайцевого. З гранатометів та стрілецької зброї найманці вели вогонь по опорних пунктах неподалік Кримського і Новолуганського.
На донецькому напрямку загарбники застосували міномети калібру 82 мм та стрілецьку зброю біля Водяного на Приазов’ї, а зі стрілецької зброї обстрілювали оборонців шахти «Бутовка».
«Внаслідок обстрілу російсько-окупаційними військами селища Луганське, що на Донеччині, частина населеного пункту залишилася без світла. Снаряди ворожої артилерії калібру 122 мм пошкодили лінію електромереж та вивели з ладу електротрансформатор. Осколками ворожих снарядів було пошкоджено щонайменше три будинки мирних мешканців. На щастя, ніхто не постраждав. На місці обстрілу працюють ремонтно-відновлювальні бригади електриків, територію навколо населеного пункту перевірено особовим складом піротехнічного загону ДСНС України. Представники Цивільно-військового співробітництва спільно з органами місцевої влади, ДСНС України надають місцевим жителям допомогу з ремонту дахів та вибитих вікон, а також довозять їм продукти харчування і медикаменти», — зазначили в штабі АТО.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація під контролем. Нині в нашому секторі відносно спокійно. На вихідних орки насипали по наших позиціях із кулеметів, гранатометів та мінометів 82-го та 120-го калібрів. Декілька подарунків прилетіло й 152-го калібру. На щастя, усі хлопці живі й здорові. На провокації ворога не ведемося. У період так званого режиму тиші найбільшої шкоди завдають снайпери. Тут вони працюють професійно. Зараз маємо час на побутові справи та сон, бо ворог, як за розкладом, ввечері знову продовжить провокації. Додати більше нічого. Перемога буде за нами».
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували наявність важкої військової техніки й озброєння незаконних збройних формувань за межами місць відведення, що порушує Мінські домовленості. «Зокрема, 22 лютого спостерігачами СММ ОБСЄ було виявлено 36 одиниць танків (Т-64), розміщених у районі населеного пункту Круглик, та 5 одиниць буксирувальних гаубиць (Д-30) у районі населеного пункту Ясне», — йдеться у повідомленні місії.