Вінницька міськрада у 2017 році сплатила платежі при оформленні страхових полісів за 83 вінничан, призваних на службу в зону АТО. Страхування захисників країни здійснюється також з ініціативи міської влади.
Страхову компанію обрали на конкурсних засадах. Максимальна сума компенсації в разі настання страхового випадку — сто тисяч гривень. Саме стільки отримають рідні, якщо станеться найстрашніше — загибель бійця. Найменший розмір — п’ять тисяч гривень у разі незначного пошкодження кінцівки. На щастя, тільки один із застрахованих дістав поранення, йому виплачено 25 тисяч гривень. Про це повідомила директор департаменту соціальної політики міськради Лариса Попова на засіданні виконкому. За її інформацією, три родини загиблих та 15 поранених бійців, які не були застраховані, отримали матеріальну допомогу на загальну суму 800 тисяч гривень. Двом людям з інвалідністю — один учасник війни в Афганістані, другий на Донбасі — надано цільову допомогу коштами на придбання автомобілів. Щомісячну грошову допомогу отримують діти загиблих, вони забезпечені безплатним харчуванням, вісьмом з них перед початком навчального року придбано шкільну та спортивну форми.
Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що запропонований владою і схвалений депутатами страховий продукт унікальний вже тим, що компанії уникають страхування подій, пов’язаних з бойовими діями на Донбасі. «Це наша підтримка і допомога тим відважним землякам, які захищають землю від ворога ціною свого здоров’я, а інколи, на жаль, і життя, — наголосив міський голова. — Нехай би їм ці кошти не знадобилися...»