За добу (станом на ранок 27.02) бойовики 5 разів обстріляли наших військових. За даними пресс-центру АТО, на луганському напрямку вони випустили понад десять мін калібру 120 мм біля Троїцького. На донецькому напрямку застосували міномети калібру 120 мм у районі Пісків. На Приазов’ї зранку, а згодом і в обідню пору, противник вів вогонь по опорних пунктах поблизу Лебединського. Також зі стрілецької зброї окупанти обстрілювали захисників Кам’янки.
«Напередодні бойовики обстріляли село Підлісне Попаснянського району на Луганщині. Гатили з артилерійської системи калібру 152 мм. Було нараховано 12 вирв, за попередніми висновками, від снарядів калібру 152 мм. Один з них влучив у будинок. Унаслідок потрапляння частково зруйновано фундамент та перекриття даху, вибито вікна. Вогонь вівся орієнтовно з напрямку тимчасово окупованого Первомайська. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав», — зазначили в штабі АТО.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ворог зменшив кількість обстрілів через погіршення погодних умов. Вони просто чекають на послаблення морозів. Кошмарять нас переважно з великокаліберних кулеметів, гранатометів. Так намагаються спровокувати нас. Уперед вони не йдуть, але постійно тримають у напруженні, не дають спати. Працюють снайперські групи. Намагаються вирахувати час, коли ми змінюємося на постах чи виходимо з укриттів. Вони постійно спостерігають за нами. Права на помилку ми тут не маємо. Наших побратимів, позиції яких розташовані поблизу Пісків, вночі обстріляли з мінометів 120-го калібру. Нині з хлопцями відсутній зв’язок. Що зараз там відбувається — невідомо. Доки спокійно, час не гаємо: облаштовуємо бліндажі, заготовляємо дрова... Усі хлопці живі й здорові».
За даними ГУР Міноборони, під час практичних занять на полігоні «Приморський» противник втратив два танки Т-72. «Внаслідок безвідповідального ставлення й особистої недбалості механіків-водіїв танків одна бойова броньована машина згоріла, а інша — перекинулася», — йдеться в повідомленні силового відомства.