У Білокуракинському районі відбулися святкування проводів зими, в яких узяли участь учні та педагоги Бродівської гімназії, що на Львівщині. Візит став можливим завдяки реалізації програми міжрегіонального співробітництва між Луганською, Львівською та Тернопільською областями «Змінимо країну разом», ініційованої головою Луганської ОДА Юрієм Гарбузом.
За словами освітян із Західної України, охочих відвідати Луганщину серед учнів гімназії було так багато, що довелося влаштовувати відбір за шкільною успішністю. Викладачі розповіли, що були приємно вражені гостинністю та щирістю білокуракинців. «Переконана, що програма обмінів повинна тривати та розширюватися у культурній, медичній сфері. Спілкування між регіонами об’єднує та формує спільну думку, а коли ми єдині — ми сильні!» — наголосила вчителька української філології Бродівської гімназії Богдана Булишин.
Спілкуючись із журналістами, школярі з Галичини зазначили, що тут вони знайшли нових друзів та взяли участь у краєзнавчих конкурсах-квестах, а, крім того, зустрілися зі своїми земляками-військовослужбовцями.