Тільки 60 відсотків мешканців міста над Південним Бугом сортують побутові відходи. Такими є результати дворічного дослідження цього питання ТОВ «Еко-Драйв», проведеного спільно з фондом «Подільська громада» у рамках проекту «Екологічне місто». Запитання, з яким зверталися до вінничан, звучало так: «Я не сортую відходи, тому що...»
— Отримані результати спонукали нас до необхідності спростовувати міфи, які склалися серед мешканців міста щодо відходів, — каже директор ТОВ «Еко-Драйв» Марина Сидоріна. —  Тому ми виготовили рекламну продукцію, яку так і назвали «Правда і міфи про роздільний збір відходів» (на знімку).

 

Найчастіше причиною відмови сортувати відходи на сухі і вологі називали їх подальше вивезення комунальниками в одному сміттєвозі. Друга за кількістю відповідь звучала так: сортувати відходи слід на полігоні і робити це мають навчені люди за відповідну платню. Третя група респондентів відповіла, що частка відходів з помешкань порівняно з іншими факторами забруднення довкілля зовсім незначна. Дехто пояснював, що не має коштів на придбання ще одного відра чи пакетів; що не вбачає у цьому особистої вигоди; що не знає, як правильно це робити.

Фото з сайту Вінницької міськради.