У Скала-Подільській об’єднаній територіальній громаді коштом місцевого бюджету придбали перший комплект сміттєвих баків, які дадуть змогу роздільно збирати тверді побутові відходи.
«У десять металевих контейнерів синього кольору збиратимемо скло, у десять жовтих сітчастих — пластик і поліетилен. У 30 сірих баків скидатимуть решту сміття», — розповів керівник Скала-Подільського ККП В’ячеслав Міщенко.
Порадившись з очільником ОТГ Віктором Мирончуком та депутатами, місцеві комунальники на першому етапі запровадження програми з роздільного збирання сміття планують встановити комплект контейнерів для пластику і поліетилену на території кількох шкіл. За словами В’ячеслава Міщенка, кошти, які вдасться отримати від реалізації цих відходів, навчальні заклади зможуть використати для своїх потреб. «Звісно, це невеликі суми, але головне — сам процес. Так ми привчатимемо молодь до роздільного збирання сміття, яке давно практикують за кордоном», — додав він.
Також контейнери для біовідходів, скла і пластику хочуть розмістити в одному з житлових районів селища міського типу, працюють і над облаштуванням двох майданчиків у центрі.
В’ячеслав Міщенко каже, що «серед нерозв’язаних проблем — роздільне збирання сміття у приватному секторі Скали-Подільської. Щоб охопити цей сегмент, потрібні чималі кошти. Тому ми готові до подальшого діалогу й роботи в цьому напрямі».