На початку тижня віце-прем’єр Туреччини Бекір Боздаг повідомив про введення військових спецпризначенців у зону проведення операції «Оливкова гілка» у районі сирійського міста Афрін. За його словами, введення загонів спеціального призначення здійснено в рамках підготовки до нового етапу операції зі знищення терористів. «До Афріна спрямовано наші сили спеціального призначення для захисту мирних жителів і забезпечення успішного завершення операції», — заявив Бекір Боздаг в ефірі турецького телеканала NTV.
Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що турецькі війська не підуть із Афріна, поки не досягнуть своєї мети — «повного знищення курдських бойовиків, що загрожують жителям прикордонних районів країни». Він запевнив, що найближчими днями Афрін буде оточено і почнеться зачистка міста. Очевидно, спецпризначенці й виконуватимуть ці завдання.
Як повідомило міністерство внутрішніх справ Туреччини, за останній тиждень під час операції «Оливкова гілка» було нейтралізовано 31 терориста. За підозрою у сприянні сепаратистській терористичній організації Робітничої партії Курдистану затримано 259 осіб, у зв’язках з «Ісламською державою» — 53, 
у зв’язках з терористичною організацією Фетуллаха Гюлена (FETO) — 646 і в рамках боротьби з «лівими» терористичними угрупованнями — 28.
Нагадаємо, що 24 лютого ООН ухвалила резолюцію про припинення вогню в Сирії. Але влада Анкари заявила, що це рішення не вплине на операцію в Афріні, оскільки вона «проводиться проти терористів».