Єврокомісія оголосила про виділення 24 мільйонів євро гуманітарної допомоги на потреби постраждалих від конфлікту на Донбасі, йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.
Як зазначили в ЄК, фінансування виділяється на тлі організації у Брюсселі конференції високого рівня, покликаної підвищити обізнаність про гуманітарні наслідки конфлікту на сході України, інформує «Європейська правда».
«Чотири роки конфлікту стали величезним тягарем для цивільного населення в східній Україні. Не можна не помітити, що на порозі Європейського Союзу — гуманітарна криза. Підтримка всіх тих, хто цього потребує, є пріоритетом для ЄС. Наша нова програма підтримки передбачає необхідну допомогу — таку, як продовольство, в сфері охорони здоров’я та освіти для дітей», — заявив єврокомісар з питань міграції Христос Стиліанідес.
Фінансування ЄС допоможе у задоволенні основних потреб найуразливіших груп населення по контактній лінії, в тому числі в не контрольованих державою районах.
У Єврокомісії зауважують, що ЄС разом зі своїми державами-членами є найбільшим донором гуманітарної допомоги Україні, а також допомоги на розвиток. 
Від початку конфлікту в 2014 році ЄС вже надав Україні 677 мільйонів євро, повідомляє «Європейська правда».