Досі у берлінський міський автобус пасажири могли заходити лише через передні двері: водій контролював, чи всі вони з квитками, котрі можна придбати також і в нього — касовий апарат встановлений у кожній машині. Після цієї «процедури» проїзні документи більше ніхто не перевіряє.
Але такий порядок добігає кінця. Фахівці транспортного відомства, детальніше вивчивши роботу водіїв, дійшли висновку, що вони не в змозі перевірити квитки в усіх пасажирів, особливо на напружених міських маршрутах. Тож невдовзі в салонах автобусів працюватимуть контролери. Як, приміром, у вагонах метро та міської електрички, де пред’явити квиток контролери можуть вимагати будь-якої хвилини.
Також уряд федеральної землі Берлін наполягає на жорсткішому контролі за сплатою поїздки. З цією метою Берлінська транспортна компанія залучила до роботи приватне охоронне підприємство. Щодня 35 його співробітників здійснюватимуть перевірку проїзних документів на найнапруженіших маршрутах. Тож «зайці» вже не проскочать, а для чесних пасажирів — зручно: вони зможуть заходити в салон через усі двері.