За добу (станом на ранок 28.02) бойовики 7 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку противник понад чотири години вів вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів, зенітних установок, великокаліберних кулеметів і випустив понад 200 мін різних калібрів біля Світлодарська. Міномети калібру 120 мм окупанти застосували поблизу Луганського та Троїцького, а неподалік села Новоолександрівка — міномети калібру 82 мм і гранатомети.

Окрім того, за темної пори доби терористи із мінометів 120-го та 82-го калібрів вдарили по житлових кварталах населеного пункту Луганське. Наслідки цього зухвалого обстрілу поки що невідомі. На донецькому напрямку порушень припинення вогню не зафіксовано.
За даними групи «Інформаційний спротив», кількість збройних провокацій з боку російських окупаційних військ останніми днями знизилася (до 5—8 обстрілів на добу). «Гатить противник прицільно, по заздалегідь розвіданих цілях. Також спостерігається активність ворога в плані перегрупування і зміни оперативної побудови окупаційних формувань. Так, з позицій у районі селища Веселе (район ДАП) бойовики застосовують міномети калібру 120 мм по передових позиціях ЗСУ в районі Пісків, Водяного і на південь від Опитного. Також здійснюються вогневі нальоти із застосуванням мінометів калібру 120 мм по наших військових на схід від Троїцького і на північний схід від Новозванівки (район Новоолександрівки). Противник продовжує активне ведення повітряної розвідки бойових порядків ЗС України. У період з 21 по 27 лютого зафіксовано 25 розвідувальних польотів БПЛА ЗС РФ, зокрема 9 польотів БПЛА «Орлан-10», — йдеться у повідомленні групи.