У жовтні минулого року ми оголосили, що уже традиційно редакція дарує своїм передплатникам тематичні календарі. Були присвяти Т. Шевченку, І. Франку, М. Рильському. 2018 року «Голос України» представляє Івана Драча. Тож перші 20 щасливців-передплатників отримали календар з автографом Івана Драча... Невдовзі ми отримали цього листа.

 Пише вам донька постійного читача «Голосу України» Михайла Гавриловича Іванова з Луганщини. Хочу подякувати вам і пану Івану Драчу за чудовий календар з автографом і поезіями. Сталося так, що 24 січня тата не стало, а листа і календар ми отримали вже 27 січня. Не дочекався татусь на добру звістку, не порадів: пішов з життя раптово, на 76-му році.
А був він справедливим, порядним, чуйним і не байдужим до всього, що відбувається навколо. Татусь був справжнім патріотом своєї України, своєї Новопсковщини. І це не просто слова. У районній газеті «Перемога» регулярно публікувалися його статті про історію рідного краю. Саме він створив герб Новопсковського району.
Календар я принесла до школи, де вчителюю. Тут він стане у пригоді і як календар, і на уроках української літератури під час вивчення творчості Івана Драча. Тепер ця річ має для мене особливе значення: це і згадка про тата, і чудова можливість перечитувати поезії Івана Драча.

...Лишень лячно мені
Їхати коло цвинтаря
На останній зупинці
Батько там дивиться
Незмигно так дивиться
Очима совісті...

 

Нині ці слова набули для мене особливого значення.
Хочу ще раз подякувати вам за добрі справи, за цікаві публікації.

Наталія БРЮХОВЕЦЬКА.

Новопсков Луганської області.

P. S. Сподіваюсь, що ви не залишите мого листа поза увагою. Якщо буде можливість — передайте вітання і слова вдячності Івану Федоровичу. Дуже хочеться й надалі знайомитися з його творчістю. Буду дуже вдячна, якщо він знайде можливість надіслати мені збірку своїх творів. Це для мене дуже важливо!