Тристороння група готує питання про абсолютне перемир’я на Донбасі, але таке рішення ще не ухвалено. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік за підсумками засідання в середу.
Тим часом, за даними штабу АТО на 01.03, за добу російсько-окупаційні війська п’ять разів прицільно обстріляли позиції ЗСУ, використовуючи при цьому й заборонене Мінськими домовленостями великокаліберне озброєння.
Українська сторона вкотре закликала РФ виконати взяті на себе зобов’язання й використовувати свій вплив на НЗФ ОРДЛО для встановлення режиму тиші. Про це за підсумками зустрічі в Мінську повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.
«За умови дотримання режиму тиші в районі Станиці Луганської 5 березня може відбутися розведення сил і засобів, як це передбачено відповідним рамковим рішенням ТКГ», — написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці. Оліфер також повідомила, що українська сторона вимагала негайного відкриття КПВВ «Золоте».
За її словами, на засіданні соціально-економічної підгрупи досягнуто згоди про необхідність відновлення лінії мобільному зв’язку на тимчасово окупованих територіях.
Як повідомила Перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, тривають непрості перемовини щодо звільнення заручників. Вона зазначила, що процес блокується штучно — зірвалося звільнення п’яти наших хлопців з ОРДЛО. «У п’ятницю ми чекаємо на гарні новини щодо двох українців, яких незаконно утримують у російських в’язницях, і стоїмо на тому, що цей процес звільнення наших із РФ має бути розблоковано і продовжено», — написала вона у Фейсбуці.