У місті Горішні Плавні відзначили чергову річницю тамтешнього Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Адже саме в останні дні лютого 1970 року на його збагачувальній фабриці одержали першу тонну залізорудного концентрату. Її вважають своєрідною точкою відліку для підприємства, яке за ці 48 років стало одним із найпотужніших у галузі.

Загалом тут видобули вже 1 мільярд 114 мільйонів тонн руди і виробили 467 мільйонів тонн концентрату та 327 мільйонів тонн котунів. При цьому кар’єр комбінату заглибився на 380 метрів, сягнувши довжини 6 кілометрів і ширини 2,5 кілометра. Однак фундамент нинішніх здобутків закладали люди, котрих сьогодні називають першопрохідцями підприємства.
На його іменини вони зібралися у кінолекційній залі місцевого музею. Сивочолих ветеранів привітали керівники міста й ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат». Старійшинам подякували за звитяжну працю та активну участь у вихованні поколінь своїх спадкоємців. Останні гідно продовжують справу фундаторів «полтавської магнітки». Тож комбінат постійно модернізується та оновлюється, поповнюється найсучаснішою технікою і обладнанням.
І водночас залишається бюджетоутворюючим не лише для Горішніх Плавнів. Його внесок у скарбниці області та держави також вагомий.