У четвер на одній із вулиць столиці Чорногорії -- Подгориці -- у звичайному сміттєвому контейнері було виявлено 11 бойових гранат "M-75". Як повідомило "Радіо і телебачення Чорногорії", подібні гранати використовувалися під час військових конфліктів після розпаду Югославії й, можливо, залишилися в тих, хто воював за ту чи іншу ворожу сторону.

 

Нещодавно чорногорська поліція в рамках посилення боротьби з організованою злочинністю провела обшуки на квартирах осіб, підозрюваних у зв'язках з місцевими мафіозі. Під час цієї операції було вилучено 13 таких гранат. До речі, таку саму гранату невідомі кинули на територію посольства США в Подгориці.

 

Після цього відбулися ще кілька поліцейських операцій із виявлення незареєстрованної зброї та боєприпасів. "Мабуть, особи, які зберігали гранати, вирішили більше не жартувати з вогнем і скинути їх у сміттєві баки, попередньо стерши усі відбитки пальців", -- зазначив криміналіст Златко Ніколіч. Він повідомив, що подібні гранати, на жаль, часто спливають у поліцейських зведеннях про злочини й в інших регіонах Чорногорії.

 

Олександр ВЛАДІМІРОВ.

 

Голос України