До державного бюджету протягом січня—лютого Закарпатською митницею ДФС переказано майже 954,5 млн грн податків. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом до скарбниці спрямовано більше на 521,3 млн грн, або в 2,2 разу.

Основний чинник, який позитивно вплинув на стан надходжень, — зростання обсягів ввезення товарів та питомої ваги податків, сплачених від митного оформлення. Зокрема, це: автомобілі легкові (імпорт збільшився в 6,4 разу: з 53 млн грн до 338,7 млн грн); моторні транспортні засоби (в 11,5 разу: з 2,8 млн грн до 35,2 млн грн); кузови (в 2,3 разу: з 24,4 млн грн до 55,4 млн грн); друкарське обладнання (вдвічі: з 10,8 млн грн до 21,2 млн грн).
Варто зазначити, що основними країнами-імпортерами були: Угорщина, Словаччина, Німеччина, Італія та Австрія.
Переважно товари, які ввозять на митну територію України через Закарпатську митницю ДФС (підакцизні транспортні засоби, шини, побутова техніка, споживчі товари), проходять лише митне оформлення. Відтак їх реалізацію здійснюють в інших регіонах України. Така ситуація свідчить, що імпортери належно оцінюють вигідне розташування та наявність у зоні діяльності Закарпатської митниці розгалуженої транспортної мережі, митної інфраструктури, якісне сервісне обслуговування.

Ужгород.