Під час візиту на Луганщину делегація Національних Збройних Сил Латвійської Республіки передала для мешканців прифронтових територій понад 20 т гуманітарної допомоги. За словами головного капелана ЗС Латвії Елмарса Плявінша, це взуття, зимовий та літній одяг для дітей, іграшки тощо. Частину речей зібрали небайдужі громадяни Швеції. Речі розподілять між жителями Станично-Луганського, Новоайдарського та Попаснянського районів.

Гості також проведуть семінар для вчителів шкіл з предмета «Захист Вітчизни» за участі представників Міністерства освіти і науки України, Кадетських та Національних Збройних Сил Латвії. Він триватиме на базі Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії». Тут відбудуться показові заняття з тактичної медицини, мінної безпеки, тренінг з психологічної допомоги тощо.
За словами представника Нацгвардії полковника Василя Пилипенка, в рамках співпраці з Латвійською Республікою також реалізуються проекти з оздоровлення у Латвії дітей загиблих військовослужбовців, освітньо-наукові обміни між українськими та латвійськими кадетами й викладачами, реабілітація поранених учасників АТО, методичні семінари для викладачів шкільного предмета «Захист Вітчизни».

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської облВЦА.

Луганська область.