Швеція підтримала ініціативу про запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі та готова взяти в ній участь. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром оборони Швеції Петером Хулквістом у понеділок у Києві.

«Швеція як непостійний член Радбезу ООН відіграє важливу роль у встановленні миру в Україні. Дякую за рішення і готовність узяти участь у цій операції, принести мир, реалізувавши безпековий пакет Мінських домовленостей, забезпечити виведення окупаційних військ», — зауважив глава держави.

Розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі стало головною темою й перемовин Президента з очільником МЗС Фінляндії Тімо Сойні, які відбулися того ж дня. Як інформує прес-служба глави держави, сторони підтримали необхідність продовження режиму санкцій проти РФ до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої країни.

П. Порошенко наголосив, що наміри Кремля провести голосування на президентських виборах на території українського Криму прямо суперечать міжнародному праву. Він закликав міжнародних партнерів не лише до політичного засудження проведення незаконного виборчого процесу на півострові, а й вжити належних заходів для недопущення своїх громадян до так званого «міжнародного спостереження».