Попаснянський район Луганської області запрошує інвесторів, молодий бізнес та донорів до співпраці, переконуючи, що всебічно сприятиме і у разі необхідності обстоюватиме бізнес-ідеї підприємств, які допоможуть території розвиватися, покращуючи умови життя людей прифронтової зони.

Зокрема, починається відновлення потужностей Державного підприємства «Первомайськвугілля». Наприкінці минулого року на його шахтах відкрито нові лави, в зв’язку з чим потрібні робітники головних професій. З’являються нові проекти на підприємстві

«Попаснянський вагоноремонтний завод». Нині там набирають до півтори тисячі робітників — електрозварників, штампувальників, представників інших професій для проведення реконструкцій залізничних вагонів. Крім того, бере початок повна реконструкція автошляхів району та створення розгалуженої соціальної інфраструктури, створюється база для розвитку бізнесу будь-якого спрямування та втілення проектів будь-якої спрямованості. Загалом Стратегія розвитку району на 2017–2020 роки ставить за мету не лише мати платформу для створення економічно привабливого регіону, а й дати потужний поштовх розвитку молодого бізнесу.

Керівники району переконують, що сьогодні на території Попаснянщини можна розвивати сільське господарство: підприємництво у галузі рибальства — через оренду на водних об’єктах, у тваринництві — шляхом створення м’ясо-молочних ферм. Також є можливість займатися садівництвом, овочівництвом та виноградарством.

До того ж є проекти соціальної спрямованості: будівництво соціального житла, створення спортивного комплексу з басейном у районному центрі, розвиток ресторанно-готельного бізнесу у містах Попасна, Гірське та Золоте, створення оптових продуктових баз, відкриття розгалуженої мережі роздрібної торгівлі та навіть є такий сміливий у прифронтовому регіоні напрямок як туристичний бізнес. Але не вистачає фахівців, свіжих сміливих рішень і, зрозуміло, власних коштів. Отже, Попаснянщина чекає на бізнес-ідеї та інвесторів.

Луганська область.