Херсон:

У селі Нова Збур’ївка Голопристанського району двоє молодиків щось не поділили із морпіхами, які приїхали у місцевий магазин. Між ними зчинилася бійка, яка мала несподіване продовження. У прес-центрі ВМС України повідомили, що потім цивільні на легковику примчали до військового об’єкта та влаштували там справжній дебош, вигукуючи погрози вперемішку із матюками. «У зв’язку із несанкціонованим перетином охоронного периметра їх затримали і передали викликаному наряду Національної поліції», йдеться у повідомленні.

Хто саме спровокував бійку — ще належить установити. Її учасники звинувачують одне одного. Втім, заступник начальника Голопристанського відділення Нацполіції підполковник Віктор Попов підтвердив, що на вилучених записах з камери відеоспостереження фігурують також люди в камуфляжі, чиї особи поки не встановили. Жителі Нової Збур’ївки також виклали у соцмережу відеозапис, на якому чітко видно, як з десяток «камуфляжників» руками й ногами б’ють двох чоловіків. А потім тікають, залишивши побитих селян корчитися від болю на землі. Так чи інакше, а ситуація викликає острах: біля Нової Збур’ївки розташовано склад боєприпасів, тож якби конфлікт закінчився стріляниною, могло гримнути так, що «сюрпризи» й до села долетіли б.

На жаль, такі конфлікти виникають не вперше. До того в іншому районі області молодий військовий у наряді напився і, прихопивши з собою автомат, пішов до супермаркету у сусідньому селищі по додаткову порцію хмільного. Там він посварився із групою інших відвідувачів і на порозі торгового центру вистрілив в одного з них, поранивши в ногу.