Терористи продовжують використовувати заборонену Мінськими домовленостями зброю. За добу (станом на ранок 13.03) бойовики п’ять разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку терористи з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь у районі населених пунктів Новгородське й Луганське. На Донеччині вони застосували міномети калібру 120 мм та 82 мм поблизу Павлополя, озброєння БМП-2 й міномети калібру 82 мм біля Водяного, міномети та стрілецьку зброю поблизу Авдіївки.

Про ситуацію на фронті розповіла «Голосу України» боєць ДУК «Правий сектор», офіцер ЗСУ Олена Білозерська: «У нашому секторі (район Маріуполя) триває позиційна війна. Щовечора перестрілки. Працюють важкі кулемети, СПГ, АГСи, доволі часто міномети. Лазять диверсійні групи. Багато роботи для снайперів. Тож нічого принципово нового не відбувається. Є тільки один спосіб миттєво закінчити цю війну: капітуляція. Оскільки він нас не влаштовує, воювати доведеться довго і до кінця. Кілька слів про чергове перемир’я: ставлюся до нього так само, як до всіх попередніх і наступних. Тобто ніяк, бо їх на фронті немає. Якщо десь існують — то лише у кабінетах. А на передовій, трапляється, кілька днів не працює артилерія. Не більше. Місцеве населення на Донбасі поки що не стало проукраїнським, але вже перестало бути проросійським. Люди втомилися від війни. Загалом настрої населення змінюються на краще. Навіть ззовні — дедалі частіше на вулицях прифронтових міст можна зустріти хлопця в футболці з тризубом чи дівчину у вишиванці. Останнім часом влада намагається зробити так, щоб у зоні АТО було більше порядку».

За даними групи «Інформаційний спротив», інтенсивність вогневих ударів з боку російських окупаційних військ по позиціях ЗСУ і населених пунктах дещо зменшилася. «Це пов’язано і з досягнутими домовленостями під час переговорів Тристоронньої контактної групи, і з відправленою на ім’я командувачів «1-го і 2-го АК» оперативного угруповання російських окупаційних військ директивою ГШ ЗС РФ, яка наказує на період підготовки та проведення виборів президента РФ обмежити кількість вогневих ударів. Однак РФ продовжує відправляти на Донбас боєприпаси. Так, для забезпечення діяльності частин і з’єднань «1-го і 2-го АК» за останній тиждень з території Росії доправлено 6 вагонів з боєприпасами на станцію Іловайськ, у Дебальцеве — до 10 вантажних автомобілів з боєприпасами», — йдеться в повідомленні групи.