Футбол. Тренер збірної України Андрій Шевченко назвав імена футболістів, котрі готуватимуться до найближчих контрольних матчів: із Саудівською Аравією та Японією.

Воротарі — Андрій П’ятов («Шахтар»), Андрій Лунін («Зоря»), Денис Бойко («Динамо»).
Оборонці — Ярослав Ракицький, Богдан Бутко, Іван Ордець, Микола Матвієнко (всі — «Шахтар»), Євген Хачеріді, Микита Бурда (обидва — «Динамо»), Олександр Караваєв («Зоря»), Едуард Соболь («Славія», Чехія).
Півоборонці — Руслан Ротань, Віктор Циганков, Віталій Буяльський, Володимир Шепелєв (усі — «Динамо»), Тарас Степаненко, Марлос, Віктор Коваленко (всі — «Шахтар»), Андрій Ярмоленко («Боруссія», Німеччина), Євген Коноплянка («Шальке-04», Німеччина), Руслан Малиновський («Генк», Бельгія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія).
Нападники — Артем Бєсєдін («Динамо»), Артем Кравець («Кайсеріспор», Туреччина), Роман Яремчук («Гент», Бельгія).
Резерв: Олександр Сваток («Зоря»), Іван Петряк («Шахтар»), Юрій Коломоєць («Ворскла»).

Зазначимо, що Роман Яремчук і Андрій Ярмоленко, найімовірніше, не зможуть допомогти національній команді в майбутніх зустрічах через пошкодження. Для Яремчука це почесне запрошення є першим у кар’єрі.

А от Микита Бурда повертається до збірної України вперше з березня 2015 року, коли отримав дебютний виклик. Показово, що Олександра Зінченка запрошено до збірної як півоборонця, хоча в «Манчестер Сіті» він грає на позиції лівого оборонця. Але головне, що він має постійну ігрову практику в одному з найсильніших клубів світу.

Національна команда збереться 19 березня в Харкові в готелі «Superior Golf & Spa Resort». А 21 березня вирушить до Іспанії, де продовжить підготовку до міжнародних матчів.

Зустріч проти Саудівської Аравії відбудеться 23 березня в Марбельї (Іспанія), а з Японією Україна зіграє 27 березня в Льєжі (Бельгія).