На засіданні виконкому Миколаївської міськради знову постало питання про оптимізацію навчального процесу. Під час доповіді нового начальника управління освіти Ганни Личко про перерозподіл коштів на 2018 рік прозвучало, що планується забезпечити витрати на утримання загальноосвітніх закладів та на зарплати вчителям. Зокрема, й вечірніх шкіл, яких в обласному центрі залишилося дві. Вони існують окремо як юридичні особи.

Член виконкому Володимир Тимошин запропонував їх реорганізувати, аби збільшити дохідну частину для інших шкіл.

Нині у двох миколаївських вечірніх школах навчається чотириста осіб, повідомила Анна Личко. Оптимізувати навчання у вечірніх школах уже намагалися торік. У результаті закрили одну школу, а дві, що залишилися, перепрофілювали. Вони обслуговують не лише учнів вечірньої форми навчання, а й екстернат, створений спеціально для переселенців. За словами начальника управління освіти, це питання розглядається, але поки що існування цих двох вечірніх шкіл місту необхідне.

Перший заступник миколаївського міського голови Володимир Криленко зауважив, що проблема справді існує і вона не тільки у вечірніх школах.

— Потрібно оптимізувати й інші навчальні заклади. Наприклад, в одному ліцеї одна кількість учнів, в іншому — вдвічі менша, — стверджує перший заступник очільника міста. І запропонував на осінь вийти з конкретними пропозиціями щодо цього питання.

Миколаївська область.