За сприяння Міністерства освіти і науки України та Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив Білобожницька ЗОШ І—ІІІ ступенів, що в Чортківському районі, долучилася до програми GoCampAfterSchool. Головне завдання цього проекту — поглиблення знань учнів з англійської мови та подолання різнопланових бар’єрів у процесі спілкування.

Реалізовуючи цю програму, до Білобожниці приїхала волонтерка з Румунії Елена-Руксандра Сенюк. Вона спілкуватиметься з дітьми англійською, братиме участь у позаурочних заходах, бесідах на найрізноманітніші актуальні теми.

На організованій у школі прес-конференції з нагоди старту програми Елена розповіла про себе, родину, захоплення, культуру та традиції Румунії. Аби познайомити гостю зі школою й місцевими традиціями, учні підготували тематичну презентацію.

«Елена-Руксандра зустрічається з нашими школярами під час занять, на перервах. Старшокласники, наприклад, нещодавно опрацьовували з нею екологічні теми. Разом з Еленою вирішували завдання на тему «Якби я був мером села, що б я зробив для покращення екологічних умов». Також за ці кілька днів волонтерка встигла попрацювати на базі початкової школи. Молодші школярі вправлялись у вимові вивчених та нових слів з англійської, брали участь у розвивальних іграх, виконували лексичні вправи з елементами рухів. Діти спілкувалися з англомовним носієм у невимушеній атмосфері, а це спонукає наших вихованців до позитивного мислення та діяльності», — розповіла директор Білобожницької ЗОШ I—III ступенів Лідія Лесик.

Перебуватиме волонтерка програми GoCampAfterSchool у Білобожниці три тижні.

Тернопільська область.