Уряд України виділив на проведення фіналів Ліги чемпіонів сезону 2017/18 в Києві, які відбудуться 25 і 26 травня, 103 мільйони гривень. Чоловічий гратиметься 26 травня на НСК «Олімпійський».

Про це повідомив директор департаменту ФФУ з підготовки і проведення фіналів Андрій Бондаренко під час круглого столу «Велика гра у великому місті». Як відомо, 25 травня на іншій столичній арені — «Динамо» імені Валерія Лобановського — гратиметься фінальний поєдинок жіночої Ліги чемпіонів.

Крім того, за словами представника Київської міської адміністрації з питань організації фіналів ЛЧ Андрія Мирошніченка, в бюджеті міста на організацію згаданих заходів закладено 25 мільйонів гривень.

За прогнозами експертів, до столиці України прибудуть 80—100 тисяч гостей з-за кордону, що приведе до серйозних навантажень на аеропорти «Бориспіль» і «Жуляни». Як зазначив Мірошниченко, очікується, що до України приїде уп’ятеро більше туристів, ніж на Євробачення, протягом якого вдалося отримати 10 мільярдів гривень зовнішнього обороту.

Організатори також планують провести на Хрещатику «Фестиваль чемпіонів» — аналог фан-зони. Нині ведуться перемовини, щоб на території фестивалю та на Контрактовій площі організували пряму трансляцію фіналів.