РІВНЕ:

Досудове розслідування кримінальних правопорушень за фактами державної зради та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, у яких обвинувачуються два громадянина, завершено слідчим відділом Управління СБУ в Рівненській області. Обвинувальний акт прокуратурою області скеровано до суду.

Незаконну діяльність чоловіків, серед яких — колишній керівник місцевої громадської організації, було викрито працівниками прокуратури та органів безпеки у травні 2017 року під час вчинення зловмисниками за винагороду діянь, спрямованих на шкоду суверенітету, державній та інформаційній безпеці України.

Спекулюючи на проблемі незаконного видобутку бурштину, обвинувачені вчинили спробу провести несанкціоновані мітинги в Рівному та, шляхом здійснення публічних виступів і розповсюдження агітаційних матеріалів, закликали до дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України.

Вияви сепаратизму були одразу припинені правоохоронцями, а організаторів фейкових акцій затримано.

Судом уже задоволено два клопотання прокурора про продовження на 60 діб обвинуваченим строку запобіжного заходу — тримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.