Незважаючи на чітку позицію більшості країн світової спільноти щодо окупації Криму, президент РФ Володимир Путін 14 березня відвідав Крим. Він побував на недобудованому керченському мосту, в сімферопольському аеропорту, а також був присутній на організованому окупаційною владою концерті в Севастополі.
 

Президент України Петро Порошенко виступив з різкою заявою щодо відвідин Путіним українського Криму з метою передвиборної агітації. Він назвав цей візит фарсом і провокацією.

Коментар народного депутата України Івана Рибака:

«Засудив візит і новопризначений міністр іноземних справ ФРН Хайко Маас. Дипломат відзначив одразу  після вступу на посаду, що з анексією Криму Росією і довготривалою агресією проти України миритися не можна.

Представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт теж заявила, що санкції проти Росії зберігатимуться до повернення Криму Україні. Вона наголосила, що Крим є частиною України, а референдум 2014 року назвала сфабрикованим і незаконним. У Держдепі також відзначають, що населення Криму — кримські татари, активісти, журналісти — піддаються постійним репресіям.

Україна скликає 15 березня спеціальне засідання Ради Безпеки ООН щодо Криму у форматі Appia. Це означає, що у ньому можуть брати участь не тільки члени Радбезу, а й інші держави та представники громадянського суспільства.

В ініційованому Україною засіданні візьмуть участь представники Меджлісу кримськотатарського народу.

Хочу нагадати, що днями Європарламент повідомив, що не відправлятиме спостерігачів на президентські вибори в Росії. Федеріка Могеріні під час візиту в Україну 12 березня теж чітко заявила, що ЄС не визнає виборів у Криму.

Так завдяки чіткій позиції української влади і підтримці союзників кримська спецоперація, якою так вихвалявся Путін перед росіянами, перетворилася на фарс. Півострів уперто дрейфує в бік рідного українського берега».

Вл. інф.