Позафракційний народний депутат Надія Савченко все-таки прийшла на допит до Служби безпеки України, куди її викликали у справі керівника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана, якому інкримінують підготовку масштабних терактів у центрі Києва. Нагадаємо, Н. Савченко мала з’явитися на допит ще 13 березня, проте покинула Україну для робочого візиту в Страсбург, мовляв, про виклик на допит вона нічого не знала. Однак Генпрокурор Юрій Луценко дотримується іншої точки зору і заявив:

«Якщо Савченко не з’явиться на допит, я готовий підготувати подання на зняття недоторканності, затримання і арешт». Депутатку підозрюють у співучасті, організації та підготовці держперевороту.

За словами Н. Савченко, у Страсбурзі вона займалася питаннями звільнення полонених. Про це депутат повідомила на брифінгу перед допитом. «Я перебувала в Європі, а саме в Страсбурзі, не в Раді Європи, не в Парламентській асамблеї Ради Європи, а саме в Європарламенті. Спілкувалась я з європейськими політиками щодо звільнення наших полонених і політв’язнів з РФ».

Ситуацію навколо затриманого Рубана вона пояснила «війною спецслужб».

Водночас звинувачення в підготовці військового державного перевороту, а також замаху на владу вона не спростувала, а назвала «хорошими». «Хороші тим, що я офіцер Збройних Сил України і присягала українському народові захищати українську землю.

Це аж ніяк не українську владу», — заявила вона.

Вл. інф.