Меморандум про співробітництво між швейцарсько-українським проектом DESPRO (підтримка децентралізації в Україні) і Вінницькою ОДА та облрадою, підписаний у місті над Південним Бугом, дав старт для четвертого етапу співпраці за останні десять років.


— Протягом трьох попередніх періодів співпраці на території області реалізовано 62 проекти на загальну суму 79,4 мільйона гривень, — зазначив під час підписання документа голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — 26,3 мільйона з названої суми становлять кошти населення, що свідчить про довіру до проекту. Починали з прокладення водогонів, згодом розширили сферу співпраці, в результаті чого вдалося збудувати спільними зусиллями полігон твердих побутових відходів у місті Тульчин.

Голова Вінницької облради Анатолій Олійник висловив сподівання на продовження реалізації двох важливих для регіону програм — «Питна вода» і поводження з твердими побутовими відходами. «Інноваційним елементом стане удосконалення механізму кредитування проектів розвитку, зокрема, інфраструктурних проектів. На цей напрям передбачено залучити 7,8 мільйона гривень коштів співфінансування», — зазначила керівник проекту в Україні Оксана Гарнець. Нагадаємо, проект «Підтримка децентралізації в Україні» фінансується Швейцарською Конфедерацією через Швейцарське бюро співробітництва.

З нагоди 10-річчя роботи у регіоні колектив проекту нагороджено Почесною грамотою обласної влади — за багаторічну співпрацю та вагомий внесок у розбудову Вінниччини.

На знімку: голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, керівник проекту Оксана Гарнець, голова облради Анатолій Олійник (справа наліво).

Фото з сайту Вінницької облради.