Футбол. Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч у відповідь. 
15 березня.

Динамо» (Україна, Київ) — «Лаціо» (Італія, Рим). 0:2. Голи: Лукас, 23, де Врей, 83.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар (Шабанов, 45), Пиварич, Шепелєв, Буяльський, Морозюк (Гонсалес, 57), Мораес, Циганков, Бєсєдін (Мбокані, 70). Тренер — Олександр Хацкевич.

«Лаціо»: Стракоша, Філіпе, де Врей, Раду, Патрік (Марушич, 72), Пароло, Лукас, Альберто, Лулич, (Лукаку, 69), Андерсон, Іммобіле (Кайседо, 82). Тренер — Сімоне Індзагі.

Рефері — Гесус Гіль Мансано (Іспанія).

Київ. НСК «Олімпійський». 52 639 глядачів. 2 градуси.

Після результативної нічиєї в Римі і досить привабливої гри динамівців численні прихильники прийшли підтримати свою команду, сподіваючись, що вдома вона доведе справу до позитивного підсумку. Але не так сталося, як гадалося.

На жаль, перший тайм динамівці провели відверто погано. І річ не в тому, що вони пропустили. Невдача була наслідком футболу низької якості у виконанні господарів і дивної тактики. Адже кияни якось одразу віддали ініціативу суперникові і притислися до своїх воріт. Ніби зі старту вони вирішили діяти на утримання римського результату.

За таких умов футболісти «Лаціо» почувалися дуже комфортно: гостро атакували й особливо не переймалися справами оборони. А м’яч вони нам забили після розіграшу кутового.

У другому таймі гра дещо вирівнялася. Але нічого небезпечного динамівці так і не створили. Лише тоді, коли пасивного Бєсєдіна замінив Мбокані, кияни почали діяти гостріше. Однак зрівняти рахунок їм так і не вдалося. А гості, навпаки, збільшили перевагу. І знову успіху вони досягли після розіграшу кутового.

Маючи такий невтішний підсумок, на думку приходить таке. Звичайно, один у полі не воїн, але... Скільки б там не критикували Дениса Гармаша (в основному за його неадекватну поведінку), але саме цього досвідченого півоборонця дуже не вистачало «Динамо» в цій зустрічі...

***

— Враховуючи силу «Лаціо», ми передбачали, що від суперника буде агресивний початок, — сказав після матчу Олександр Хацкевич. — Але ми надто низько сіли, віддали ініціативу, контргри — жодної. Цей натиск витримали, але пропустили після

стандарту. Все це тому, що нам бракує досвіду міжнародних матчів. Ігор приблизно такого рівня в нашому чемпіонаті обмаль.

Усе-таки рівень гравців «Лаціо» помітно вищий, ніж у наших. Це треба визнати. Нам не вистачило досвідчених виконавців у середині поля, в опорній зоні. Саме там, особливо в перші хвилини, повністю провалили гру.

Звичайно, хотіли пройти далі. Але, на жаль, не вдалося. Я подякував гравцям за той час, котрий ми провели у Лізі Європи. Засмучуватися нам особливо немає коли, бо вже в неділю на нас чекає достатньо важкий матч чемпіонату. Я сказав підопічним, що тільки в таких зустрічах із таким суперником, як «Лаціо», можна побачити справжній рівень наших футболістів.

Тепер про Кадара. У нього достатньо важке ушкодження — задньої поверхні стегна. Навіть і не знаю, на який період він вибув. Замість нього мав вийти Хачеріді, але він сказав, що лівого центрального оборонця зіграти не зможе...