Ужгород:

Урочистий мітинг (на знімку), приурочений до 79-х роковин проголошення незалежності Карпатської України, відбувся на території меморіального комплексу «Красне поле» поблизу міста Хуст. Тут, на правому березі Тиси, карпатські січовики разом зі студентами збройним опором зустріли регулярні фашистські угорські загарбницькі війська регента Міклоша Горті. Було то 15 березня 1939 року. Саме цим нерівним, але героїчним боєм проти окупантів, схильні вважати історики, і розпочалася Друга світова війна...

Участь у нинішньому заході біля Пам’ятного хреста, встановленого на честь загиблих карпатських січовиків, узяли керівники міст і районів Закарпаття. До вшанування пам’яті героїв Карпатської України долучилися й голови обласних рад і з сусідніх Івано-Франківського та Львівського, і з далекого географічно, але близького за відважним козацьким духом Полтавського регіону.

Велелюдний мітинг розпочався виконанням Державного гімну України та військовим салютом, інформують з прес-служби облдержадміністрації. Присутні вшанували пам’ять полеглих на місці героїчного бою січовиків — оборонців молодої незалежної Карпатської України — хвилиною мовчання.

Фото надане прес-службою ОДА.