Рівненська міська дитяча лікарня та спеціалізована медико-санітарна частина № 3 у місті Вараш отримали нове обладнання.

Зокрема, у лікарні тепер мають змогу виконувати оперативні втручання під загальним знеболенням. За словами завідувача педіатрії № 2 Ігоря Цебрика, донині у відділенні лор-операції робили під місцевим або комбінованим знеболенням. Тоді як за сучасними вимогами всі операції у дітей мають виконуватися під загальною анестезією. Тому для дитячої лікарні за кошти міського бюджету придбали сучасний наркозно-дихальний апарат вартістю майже 600 тисяч гривень, а також унікальний роторозширювач вартістю 5,5 тисячі гривень. Також провели кисень в операційну, закупили катетери для відсмоктування та медикаменти для знеболювання.

У Вараші за рахунок коштів місцевого бюджету для медико-санітарної частини № 3 було придбано С-дугу — дорогу інтраопераційну рентгенівську систему. Апарат призначений для рентгеноскопії та рентгенографії при хірургічних втручаннях у травматології, ортопедії, неврології, кардіохірургії.

Як розповів завідувач травматологічного відділення закладу Валерій Волянін, з допомогою цього апарата при операціях з приводу переломів кісток можна координувати точне співвідношення уламків, особливо при внутрішньосуглобових переломах. Разом з тим ця рентгенапаратура дає змогу використовувати сучасні методи лікування ушкоджених кісток. Це малотравматичні методи остеосинтезу, після яких хворий швидко повертається до активного способу життя.

Рівне.