Ужгород:

На Закарпатті з триденною робочою поїздкою перебуває делегація з Каунаса Литовської Республіки. Очолив її Валеріюс Макунас, голова самоврядування Каунаського району.

На знімку: під час візиту.

Фото прес-служби облради.

Керівник облради Михайло Рівіс під час перемовин повідав, чим багатий Закарпатський край. Маємо чудовий природний потенціал, унікальні ландшафти, збережені праліси, багатонаціональну культурну спадщину, потужний агропромисловий комплекс у галузях виноробства та тваринництва.

Водночас не оминув і гострі проблеми: величезні черги на кордонах з Євросоюзом, відсутнє повітряне сполучення Ужгорода зі столицею та поганий стан доріг.

Валеріюс Макунас зазначив, що українцям, як і литовцям, завжди доводилося виборювати свою незалежність, захищати свободу і рухатися вперед. Він також наголосив, що каунасці приїхали з досвідченими фермерами та підприємцями в галузях тваринництва, садівництва, овочівництва. І залюбки ділитимуться своїм досвідом. А ще «дискутуватимуть не тільки про те, чиє сало смачніше, а й які наукові галузеві новації можемо запропонувати один одному, а також які проблеми маємо та як їх розв’язати якомога ефективніше і з користю для людей».