ПОЛТАВА: 

У Горішніх Плавнях презентували перший у тамтешніх загальноосвітніх навчальних закладах автоматичний підйомник для людей з інвалідністю. Встановили його у спеціалізованій загальноосвітній школі № 3 (на знімку). Для цього, за словами міського голови Дмитра Бикова, з бюджету міста виділили 150 тисяч гривень.

Цей підйомник, який нагадує щось середнє між ліфтом і ескалатором, за індивідуальним замовленням виготовили у Дніпрі. Ним у школі сполучили перший і другий поверхи. Новинка досить проста в експлуатації. І сам підйомний механізм, і рухому платформу та спеціальні поручні закріпили на стіні біля сходів. За потреби платформу та поручні відкидають і туди заїжджає особа на візку, котра далі рухається, ніби звичайним ескалатором...

Варто зазначити, що в школі № 3 є й інші зручності для дітей з інвалідністю для успішного впровадження інклюзивної освіти. Зокрема, біля входу в приміщення встановлено пандус, санвузли також обладнано спеціальними пристроями. Тож учні з тими чи іншими вадами здоров’я не відчувають себе тут у чомусь обділеними. Водночас педагоги тішаться їхніми досягненнями.

Скажімо, одним із перших згаданий підйомник протестував дев’ятикласник Нестор Баранюк. Хлопець, попри проблеми з опорно-руховим апаратом, гарно навчається, займається спортом. Він неодноразово ставав переможцем і призером міських та обласних предметних олімпіад з фізики та математики, а також змагань із плавання.

Фото з сайту Горішньоплавнівської міської ради.