Учора до Києва повернулася збірна України, котра успішно виступила на ХІІ Паралімпійських іграх у Пхьончхані (Республіка Корея). Там наші спортсмени здобули 22 медалі: 7 золотих, 7 срібних і 8 бронзових!

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» спортивних героїв зустрічали Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, представники громадських організацій, численні уболівальники, родичі та друзі.

***

Українські чемпіони і призери XII зимових Паралімпійських ігор, що тривали 9—18 березня, отримають від держави обіцяні грошові винагороди в розмірі від 55 тисяч до 125 тисяч доларів США кожен, повідомив виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Микола Даневич.

«Інформуємо громадськість, що держава виплатить нашим чемпіонам і призерам XII зимових Паралімпійських ігор грошові винагороди на загальну суму понад 90 мільйонів гривень. Нагадаю, що українські паралімпійці отримають за перше місце 125 тисяч доларів, за друге — 80 тисяч, за третє —55», — написав чиновник на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зазначимо: згідно з наказом на виплату призових українським паралімпійцям у доларовому еквіваленті виділено 3 мільйони 440 тисяч доларів.

Найбільше медалей (у біатлоні та лижних перегонах) виборола харків’янка Оксана Шишкова (на знімку) — 6 нагород (2 золоті, 2 срібні й 2 бронзові). Після прильоту в аеропорту вона зазначила: «Першу медаль, яку я здобула, присвятила воїнам АТО.

Вони нас захищають ціною своїх життів, дають нам спати спокійно. Вся наша команда присвячує свої успіхи народу України. Ми показали, що можемо бути кращими».

Фото з Урядового порталу.