У Полтавській обласній раді презентували проект «Школа місцевого самоврядування». Ініціатором її створення став голова облради Олександр Біленький.

Ідеться про те, щоб основи самоврядування майбутні спеціалісти починали вивчати ще в школі, розширювали та поглиблювали знання у вишах і, зрештою, постійно підвищували свій фаховий рівень на відповідних посадах чи місцях служби. Задля цього в області об’єднують зусилля рад різних рівнів, навчальних закладів, управлінців, науковців, експертів. Крім знайомих багатьом повпредам органів місцевого самоврядування інституцій підвищення кваліфікації, до проекту долучаються профільні департаменти ОДА, правові та просвітницькі не-урядові організації, зокрема й міжнародні.

Навчальний процес, який планують розпочати вже в березні, передбачає проведення тренінгів, семінарів, воркшопів, ділових ігор тощо. Щоб зробити його максимально ефективним і близьким до практики, головні аспекти впровадження проекту в життя під час його презентації обговорили з депутатами облради, керівниками органів місцевого самоврядування, провідними фахівцями-управлінцями та експертами.

Полтава.