Сновська територіальна громада унікальна на Чернігівщині. До неї входить весь Сновський район, і фінансові суми, які тут перебувають в обігу, — значні. Але головне, що громада здобуває кошти за конкурсним відбором у Державному фонді регіонального розвитку.

Так, цього року подано дев’ять проектних заявок. За результатами оцінювання регіональною комісією, як повідомили в обласному Центрі розвитку місцевого самоврядування, проект під назвою «Здоровий відпочинок — кожній дитині» (реконструкція Сновського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Дружба») посів 18-те місце серед 423 оцінених проектів та отримає фінансування в сумі 2,6 мільйона гривень. За ці кошти в поточному році планується відремонтувати їдальню, спальні корпуси та душові, закупити обладнання і меблі для їдальні та спальних корпусів, а найголовніше — облаштувати для дітей відкритий вуличний басейн.

Торік Сновська ОТГ подала запит на виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього середовища на реконструкцію каналізаційних мереж на трьох вулицях Сновська. Нинішнього року очікують надходження двох мільйонів гривень для реалізації цього проекту.

Проте не варто забувати і про села громади — їх тут багато. Тому з міського бюджету відшкодовано транспортні витрати чотирьом приватним підприємцям, які забезпечують торговельним обслуговуванням мешканців віддалених та малонаселених пунктів.

Вл. інф.