В Одесі й Києві під час одержання хабара в особливо великому розмірі затримані начальник обласного управління юстиції і заступник директора департаменту взаємодії із органами влади Міністерства юстиції України.

Чиновницю Міністерства юстиції затримали в Києві при одержанні грошей у приміщенні нотаріальної контори, де вона призначила зустріч. Її спільника затримали в Одесі того самого дня як співучасника, що допомагав у реалізації корупційної схеми. Одержані гроші вилучили. Правоохоронці провели низку обшуків у Києві й Одесі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив: «За фактом вимагання і одержання неправомірної вигоди в розмірі 6 тисяч доларів США за заниження вартості 11 автобусів марки «ЛАЗ» і «Богдан» у приміщенні нотаріальної контори на Чкаловському бульварі в Києві затримано заступника директора департаменту Мін’юсту Світлану Мартиненко, яка в змові з начальником управління юстиції Одеської області Костянтином Продіусом вимагала й отримала хабар від гр. Павла Серебреника, депутата Одеської міськради. Проводяться обшуки в Києві й Одесі».

У свою чергу міністр юстиції України Павло Петренко наголосив: «Відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 КК (одержання службовою особою, що займає відповідальне становище, неправомірної вигоди). Посадовцям загрожує від 5 до 10 років в’язниці з конфіскацією майна. Зараз, коли відбувається процес очищення Мінюсту, я попереджаю всіх: ми жорстко будемо реагувати на всі факти корупції і тісно співпрацювати в цій справі із правоохоронними органами. Ніхто не покриватиме злочинців».

Одеса.