У Пирятинському ліцеї, що на Полтавщині, урочисто відкрили оновлений басейн. Згаданої події тут чекали понад 20 років. Адже його чашу вперше наповнили водою ще 1989-го, коли відкривали школу. Однак через п’ять років у зв’язку з необхідністю технічного «доведення» басейн змушені були «осушити» й відтоді коштів на його реконструкцію не було...

Зрештою, 2016 року в на той час уже об’єднану територіальну громаду на її соціально-економічний розвиток із державного бюджету надійшло півтора мільйона гривень. Ці кошти  доповнили вагомою сумою зі скарбниці ОТГ. Тож загалом на оновлення басейну витратили понад два з половиною мільйона гривень. Цю оазу для занять фізкультурою, загартування та оздоровлення дітей тепер не впізнати — вона стала справді сучасною.
На урочистостях з нагоди її відкриття міський голова Пирятина Олексій Рябоконь наголосив на тому, що посприяла розв’язанню задавненої проблеми передусім реформа децентралізації. Завдяки останній у їхньої об’єднаної територіальної громади з’явилися кошти на втілення в життя таких масштабних і водночас недешевих інфраструктурних проектів.
З обновкою ліцеїстів і педагогів привітали також голова ОДА Валерій Головко та міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, який донедавна був народним депутатом саме від цього округу й особисто сприяв виділенню згаданих коштів із державного бюджету. А діти «салютували» такій події фонтаном емоцій безпосередньо у воді...
Уже вирішено, що реконструйованим басейном користуватимуться не тільки ліцеїсти, а й усі школярі громади та вихованці місцевої дитячо-юнацької спортивної школи. Тож загалом майже дві з половиною тисячі дітей навчатимуться тут плавати, гартуватимуть своє тіло вкрай необхідними в такому віці водними процедурами та закладатимуть міцну основу для майбутніх спортивних досягнень.

Полтавська область.