Австралійські компанії виразили інтерес до можливого співробітництва з Одеським регіоном, зокрема в розвитку портової галузі й у сільському господарстві.

Про це йшлося на зустрічі голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова з Надзвичайним і Повноважним Послом Австралії в Україні Мелісою О’Рурк.

— Одеська область є привабливою для інвесторів. Насамперед через її географічне положення, порти, розвинену інфра-структуру. І моє велике бажання, щоб в Одеський регіон приходили інвестиції. Я готовий аналізувати потреби інвесторів, за необхідності, ініціювати зміни на законодавчому рівні. Я готовий створювати всі умови, щоб їм комфортно було розвивати тут бізнес», — наголосив голова ОДА.

Посол, у свою чергу, зазначила, що для першого візиту в регіони після свого призначення вона обрала саме Одеську область. За її словами, в Австралії є компанії, які, зокрема, зацікавлені в розвитку портової інфраструктури, а також налагодженні зв’язків з агровирорбниками країн Європи.

— Австралійські агрокомпанії стикаються з проблемою, що іноді не можуть забезпечити клієнтів продукцією в необхідному обсязі через особливості місцевого клімату. Також в Австралії і Україні в різний час відбувається збір урожаю. Тобто, деякі представники австралійських компаній можуть бути зацікавлені в співробітництві з українськими контрагентами, щоб забезпечити безперервне постачання продукції протягом року», — зауважила М. О’Рурк.

Глава ОДА також зазначив, що готовий створити на базі Одеської облдержадміністрації платформу для спілкування австралійських інвесторів з агровиробниками Одеської області.

Одеська область.