ВІННИЦЯ:

Центр надання адмінпослуг (ЦНАП) відкрито у райцентрі Калинівка за кошти європейських партнерів (на знімку).

Мешканці об’єднаної територіальної громади та району мають можливість отримувати 150 видів послуг. Їх надаватимуть 15 фахівців. Деякі з послуг назвала керівник нової установи Світлана Ткачук, а саме — реєстрація бізнесу, фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб, прав на нерухоме майно, реєстрація або зняття з реєстрації за місцем проживання, видача паспортів, вітчизняних та закордонних.

— Особливістю нашого центру є те, що він став об’єднаним, — зазначив голова Калинівської РДА Володимир Гаврилюк. — Центр райдержадміністрації працює з 2014 року. Тепер аналогічну установу мала створювати ОТГ. Вирішили об’єднатися і працювати в єдиному режимі. Влада повинна не кабінети плодити, а зробити так, щоб отримувати послуги було зручно.

Наміри райадміністрації та об’єднаної громади підтримали фахівці програми «U-LEAD з Європою», за кошти якої й створили об’єднаний центр, що посприяло значному розширенню переліку послуг. Для цього придбано спеціальне обладнання, зокрема для оформлення паспортів. Закуплено меблі, комп’ютери, проведено навчання фахівців.

«Відкриття центру — це реальна можливість для громадян відчути, як на практиці реалізується ключова реформа з децентралізації, — каже перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко. — Це можливість оцінити те, наскільки влада спроможна допомагати людям у вирішенні їх повсякденних питань. Це ще й інструмент боротьби з корупцією».

Одразу після урочистого відкриття на прийом прийшли перші відвідувачі. Поки що у порядку живої черги. Невдовзі тут почне працювати електронне табло. Це друга така установа в області, що її створено за кошти європейських партнерів. Нині триває конкурс проектів за програмою «U-LEAD з Європою» на отримання коштів для відкриття ЦНАПів в об’єднаних громадах.

Фото з сайту Вінницької ОДА.