БРИФІНГИ

Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд привернула увагу суспільства до проблем, які виникли в Київському ліцеї № 142. За її словами, йдеться про неналежне управління системою освіти в столиці. Як наслідок, під загрозою опинився навчальний процес у столичному ліцеї. Представники батьківської ініціативної групи переконані, що причиною стали два гектари землі в центрі Києва, на якій розташований навчальний заклад. 12 березня робота ліцею повністю припинилася, кажуть вони.

Нині, завдяки ініціативності батьків та педагогічного колективу, навчання відновилося, але основні питання і досі залишаються невирішеними. Тож небайдужі громадяни звертаються до представників київської міської влади з проханням підтримати навчальний заклад.

Вогонь забрав робочі місця у сотні буковинців

Представники фракції Блок Петра Порошенка Іван Рибак та Григорій Тіміш акцентували увагу на тому, що днями в Чернівецькій області сталася масштабна пожежа на Калинівському ринку. Це одне із найбільших бюджетоутворюючих підприємств, зауважили парламентарії. Лихо сталося через зварювальні роботи, що їх проводили неподалік. Підприємці, які постраждали від руйнівної дії вогню, стверджують, що дії пожежників були злагодженими та вчасними, та все ж поширенню полум’я не вдалося запобігти. Здебільшого тут торгували синтетичними виробами, тому збитки обчислюються мільйонами гривень. Тому підприємці звертаються до Прем’єр-міністра з клопотанням про надання допомоги на відновлення робочих місць. А їх знищено майже сотню.