У Туреччині панує справжня ейфорія, спричинена взяттям турецькими військами й загонами Вільної сирійської армії міста Афрін. 

У вівторок міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу виступив із заявою, у якій прокоментував останні повідомлення із США про те, що вони відчувають занепокоєння стосовно операції "Оливкова гілка", що її Туреччина проводить у Сирії. Чавушоглу зазначив, що місцеве населення задоволене операцією "Оливкова гілка", яка звільнила їх від терору бойовиків. Невдоволення США діями Анкари в цьому регіоні він назвав безглуздим. "Немає необхідності в занепокоєнні, операцію завершено. Цивільні особи задоволені операцією, натомість США відчувають занепокоєння. Збройні сили Туреччини не допустять мародерства в Афріні. Для нас питання ймовірності мародерства або нелюдського поводження із жителями цього регіону є надзвичайно важливими, і ми цього не допустимо", -- заявив Чавушоглу.

Він повідомив, що готовий до переговорів з новим главою Держдепартаменту США Майком Помпео після того, як Конгрес схвалить його кандидатуру. На них буде обговорено всі питання, що стосуються  операції "Оливкова гілка", а також подальшої боротьби з терористичними угрупованнями в Сирії. 

За повідомленням турецьких ЗМІ, мешканці Афріна активно підтримують Збройні сили Туреччини. Це підтверджується тим, що жителі й старости 9 сіл у районі Афріна здали військовим 18 терористів, котрі переховувалися там. З їхньою допомогою співробітники спецслужби Туреччини виявили тунелі, які бойовики за допомогою важкої техніки, що застосовується під час будівництва метро, прокладали в районі Афріна. Підземні ходи й приміщення мали служити не тільки як склади для зброї і боєприпасів, а і як тимчасовий притулок для бойовиків. Зараз з'ясовується, як техніка спеціального призначення потрапила в руки терористів і де вона виготовлена. Фотографії машин і тунелів опублікували майже всі турецькі видання.