Лідер Демократичної партії соціалістів Чорногорії Міло Джуканович, який шість разів очолював уряд країни, оголосив, що має намір повернутися у велику політику й боротиметься на виборах за посаду президента. 

Його кандидатуру одноголосно висунуло керівництво Демократичної партії соціалістів, і Джуканович після міркувань погодився на пропозицію колег. «Моє рішення є вираженням відповідальності до спадщини й потреб чорногорського майбутнього розвитку», -- заявив Міло Джуканович журналістам. 

Член керівного органу партії Часлав Вешович упевнений, що Джуканович переможе ще в першому турі, який відбудеться 15 квітня.

Як повідомляють чорногорські газети, його головним суперником буде бізнесмен Младен Боянич, якого підтримують три політичні партії -- опозиційний «Демократичний фронт», «Демократи за Чорногорію» і «Громадянський рух УРА».

Згідно з конституцією Чорногорії, президент обирається на 5 років загальним таємним голосуванням і може обиратися ще на один строк. Мандат президента може бути продовжено в разі оголошення воєнного стану на час його введення. Мандат президента припиняється у випадку його закінчення, анулювання чи імпічменту президента. Зі своєї посади президент може бути відкликаний Скупщиною за порушення присяги й конституції, але після цього Конституційний суд має прийняти рішення -- чи був порушений ним Основний Закон країни. Президента представляє  країну за кордоном, видає укази про набуття законами чинності, призначає дату парламентських виборів, висуває на затвердження депутатами Скупщини кандидатури прем'єра й суддів Конституційного суду, нагороджує державними відзнаками та виконує всі інші обов’язки, передбачені конституцією Чорногорії.

Нині чинним президентом Чорногорії є 63-річний Філіп Вуянович, якого на минулих виборах також висунула Демократична партія соціалістів.