Особливі обставини змушують мене звернутися до небайдужих співвітчизників. Адже переконаний: тільки разом зможемо врятувати життя мого юного земляка — семирічного круглого сироти Сергійка Ігнатьєва, котрий уже тривалий час страждає від тяжкої онкологічної хвороби.

Батько відмовився від нього ще при народженні, матуся померла, коли Сергійкові виповнилося два з половиною рочки... Найрідніших людей замінили йому батьки матері, тобто бабуся і дідусь, які живуть у селі Жоржівка Шишацького району, що на Полтавщині. Попри власні болячки, вони підтримують онука в усьому. Та можливості людей, які отримують мінімальні пенсії, більш ніж обмежені. А грошей на лікування онука треба ой як багато...

Понад півроку тому столичні лікарі-нейрохірурги видалили у малого велику злоякісну пухлину головного мозку. Та операція стала для нього рятівною, але приборкати нею підступну хворобу повністю не вдалося. Тож на довгі місяці Сергійко разом із бабусею — Марією Миколаївною Павлюк — «поселилися» в онкогематологічному відділенні Полтавської міської дитячої клінічної лікарні.

Фахівці останньої й увесь медперсонал надають хлопчику кваліфіковану допомогу, створюють належні умови. Та навіть променева терапія допомагає не в усьому, тож хвороба час від часу загострюється й прогресує. За таких обставин реальною надією на одужання могло б стати лікування Сергійка за кордоном, зокрема в клініці Ізраїлю чи іншої країни, де медики застосовують найсучасніші технології лікування раку.

Та про таке закордонне лікування через хронічний брак коштів доводиться лише мріяти. Поки що їх не вистачає навіть на більш приземлені потреби. При цьому земляки хлопчика не сидять склавши руки, кошти для нього на благодійних ярмарках і концертах збирають навіть місцеві школярі. Шкода тільки, що сьогоднішні статки селян не дозволяють бодай наблизитися до омріяної суми...

Тож звертаюся до наших підприємців, депутатів, представників благодійних фондів, політичних партій і громадських організацій, усіх небайдужих людей. Допоможіть урятувати Сергійка! Підтримка сиріт здавна вважається найблагороднішою, воістину богоугодною справою, за яку вам неодмінно віддячать і Господь, і люди.

Кошти на лікування Сергійка Ігнатьєва можна перерахувати його бабусі Марії Миколаївні Павлюк, яка перебуває біля онука постійно. З дозволу пані Марії повідомляю номер її банківської картки у «ПриватБанку»: 5168757333460311, а також телефони (095)9293220 та (098)8414030. 

Вірю в те, що наші небайдужість і милосердя подарують хлопчику життя.

Шишаки

Полтавської області.