ВІННИЦЯ:

Черговий вантаж благодійної допомоги для захисників країни підготували учні і вчителі вінницької школи-ліцею № 7. Передали волонтерам, які доставлять його на схід.

Гуманітарну допомогу для захисників країни педагогічний та учнівський колективи школи-ліцею № 7 передають на схід з 2014 року.

Фото з сайту Вінницької міськради.

— З перших днів війни на Донбасі наш колектив підтримує тих, хто захищає незалежність держави, — розповів «Голосу України» директор навчального закладу заслужений працівник освіти України Олександр Сухомовський. — Починали з допомоги бійцям Вінницького військово-медичного клінічного центру. У 2014-му медзаклад мало не щотижня приймав поранених. Тоді ж налагодили контакти з волонтерами, які їздять у зону бойових дій. Через них дотепер передаємо зібрані речі та продукти.

За словами співрозмовника, кожен клас намагається відзначитися навіть тим, як оформити коробки. На багатьох слова на кшталт «Дякуємо за мирне небо!», «Повертайтеся з перемогою!». Разом з продуктами, засобами гігієни передають речі, що їх замовляють бійці, і, звісно, дитячі малюнки.

— Допомога, зібрана дітьми, сприймається по-особливому, — стверджує волонтер Андрій Нечипорук, який з 2014-го систематично їздить на схід. — Кожного разу бійці питають: а малюнки є? Треба бачити, з якою любов’ю вони їх розглядають. Роботами дітей прикрашають бліндажі, палатки і навіть окопи. А скільки таких аркушів носять у кишенях біля серця!..

Навчальний заклад, про який ідеться, є лауреатом конкурсу «100 кращих шкіл України» у номінації «Школа успіху».