Ужгород:

Розпорядженням голови Закарпатської ОДА заборонено учасникам масових акцій закривати обличчя балаклавами або масками. Документ так і називається — «Про заборону носіння балаклав при проведенні масових заходів на території Закарпатської області».

Головному управлінню Нацполіції України в Закарпатській області рекомендовано вжити додаткових заходів щодо захисту громадян під час проведення масових заходів і забезпечити недопущення участі в них осіб у балаклавах, шоломах або з використанням інших засобів маскування обличчя. Крім того, з профілактичною метою поліції доручено ідентифікувати таких людей із подальшою перевіркою на причетність до скоєння злочинів.

— Це ненормальна ситуація, коли одні українці збираються на масові заходи й ховають свої обличчя від інших українців, прикриваючись при цьому патріотичними гаслами, — коментує своє розпорядження голова ОДА. — Для справжніх патріотів немає жодного сенсу ховати обличчя, це роблять хіба що злодії чи хулігани. Нормальні люди, тим більше патріоти, збираються на акції й проголошують свої гасла з відкритими обличчями.